Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ




ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ





 Χώρα και περιοχή
ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΡΚΥΡΑ
Είδος Φεστιβάλ
Μουσική (Λατρευτική μουσική της Ορθοδόξου Εκκλησίας)
Θέση του Φεστιβάλ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΦΟΡΕΑΣ
Φεστιβάλ
Στοιχεία Επικοινωνίας
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΘ. 191 ΚΕΡΚΥΡΑ 49100
ΤΗΛ: 6937765348 & 6946072106
Email:
byzantinechoir@iqnet,gr
Περιγραφή Φεστιβάλ
Στο όμορφο και γνωστό για την μουσική του παράδοση νησί της Κέρκυρας διοργανώνεται το Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας. Το φεστιβάλ διοργανώνεται με ευθύνη της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας με την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας. Στο πλαίσιο του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την παρουσίαση και καλλιέργεια της  ορθόδοξης εκκλησιαστικής μουσικής, τη διατήρηση και διάδοση της, τη δημιουργία και την απόδοση της σύγχρονης Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Λειτουργικούς Ύμνους της Ορθόδοξης Εκκλησίας αποδιδόμενες από Χορωδιακά σύνολα. Βυζαντινοί ύμνοι, τοπικές παραδόσεις και ευρωπαϊκή πολυφωνία. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται και άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με το θεματικό αντικείμενο του Φεστιβάλ, όπως Συναυλίες, ομιλίες και Σεμινάρια.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ιστορικό κέντρο της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας, που έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, καθώς και αρκετά από τα αξιοθέατα της Κέρκυρας στην ευρύτερη περιοχή της πόλεως. Οι διοργανωτές καλωσορίζουμε τις χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή διαμονή.
Ημερομηνίες Φεστιβάλ
Σάββατο και Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως (22 & 23 Μαρτίου 2014).
Links Φεστιβάλ
Για επικοινωνία, διευκρινήσεις κλπ. Σχετικά με το Φεστιβάλ στείλτε μας email στο byzantinechoir@iqnet.gr
Όροι συμμετοχής 2013
Όροι συμμετοχής:
Συμμετοχή στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας μπορούν να δηλώσουν χορωδίες από την Κέρκυρα, την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Προς διευκόλυνση έχουν καθοριστεί οι ακόλουθες κατηγορίες:
1. Παιδικές Χορωδίες.
2. Εκκλησιαστικές Χορωδίες ολιγομελείς.
3. Χορωδίες Συλλόγων και φορέων.
4. Χορωδίες Τοπικών Παραδόσεων.
5. Βυζαντινές Χορωδίες.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου παλαιού Φρουρίου μετά από σχετική άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού.  Οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ μπορούν να είναι επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές ομάδες.
Μουσική:
1. Το πρόγραμμα για όλες τις κατηγορίες θα πρέπει να περιλαμβάνει αποκλειστικά Λειτουργική μουσική της Ορθοδόξου Εκκλησίας.  
2. Κάθε χρόνο η οργανωτική επιτροπή μπορεί να ορίζει προϋποθέσεις ως προς τους ύμνους, καθώς και θεματικά αντικείμενα. πχ.Ένας από τους ύμνους θα πρέπει να είναι Άξιον Εστίν, Χερουβικό ή Κοινωνικός ύμνος, ύμνος Μ. Τεσσαρακοστής, Μ. εβδομάδος, Αναστάσιμος κλπ… (Για το έτος 2014 δεν έχει οριστεί ειδική θεματολογία)
3. Ως προς το πρόγραμμα των εκτός Κερκύρας Χορωδιών το ρεπερτόριό του θα πρέπει να παρουσιάζει ύμνους της παραδόσεως που εκπροσωπούν.  
4. Είναι επιθυμητό να υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα κάθε χορωδίας:
- Ένας ύμνος θα πρέπει να εκπροσωπεί το παλαιό ρεπερτόριο.
- Ένας ύμνος θα πρέπει να εκπροσωπεί το νεώτερο ρεπερτόριο 20ος και 21ος αιώνες.
- Καλό είναι να παρουσιάζονται διάφοροι συνθέτες (προαιρετικά).
 5. Το σύνολο του προγράμματος δεν θα πρέπει να διαρκεί λιγότερο από 8 λεπτά και όχι περισσότερο από 10 λεπτά, για τα χορωδιακά σχήματα από της Κέρκυρα.
Για τα χορωδιακά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό δε θα πρέπει να διαρκεί λιγότερο από 12 και όχι περισσότερο από 18 λεπτά.
Θεμιτό είναι να προσδιορίζεται η χρονική διάρκεια κάθε κομματιού για να καταχωρηθεί στο πρόγραμμα.
6. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρέχουν τα προγράμματα τους σε ειτουργική γλώσσα, χωρίς νέα μετάφραση γλώσσα και πρέπει να γίνεται χωρίς συνοδεία.
Συνοδευτικό πρόγραμμα:
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα:
- Να λάβουν μέρος σε λατρευτικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Χορωδιακού Φεστιβάλ.
- Να συμμετάσχουν σε λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις σε συνεννόηση με την οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ.
Όροι συμμετοχής:
1.     Δήλωση συμμετοχής.
Η δήλωση συμμετοχή για να είναι έγκυρη θα πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα που περιγράφονται στις επόμενες παραγράφους, έως την καταληκτική ημερομηνία δηλώσεως συμμετοχής η οποία καθορίζεται με ειδική ανακοίνωση. Για το έτος 2014 είναι η 9η Φεβρουαρίου 2014.
2.     Απαραίτητα στοιχεία.
Για την ολοκλήρωση της αίτησης και την κατοχύρωση του δικαιώματος συμμετοχής απαιτείται η αποστολή των ακολούθων:
1.     Όνομα Χορωδιακού Συνόλου.
2.     Ονομα Διευθυντή Χορωδίας.
3.     Κατηγορία στην οποία εντάσσεται. (προαιρετικά, αλλιώς θα καθοριστεί από την επιτροπή.
4.     Διεύθυνση, τηλέφωνο, mail, όνομα προέδρου (ή άλλης ιδιότητας υπευθύνου), και υπευθύνου επικοινωνίας (εάν είναι άλλο πρόσωπο).
5.     Α) Αριθμός Χορωδών Χορωδίας, Β) αριθμός των συμμετεχόντων χορωδών στη συμμετοχή στο Φεστιβάλ.
6.     Για τις χορωδίες εκτός Κερκύρας, πρόγραμμα άφιξης, διαμονής και αναχώρησης (για τον καθορισμό της σειράς συμμετοχής και της φιλοξενείας).
7.     Πρόγραμμα συμμετοχής, τίτλος κομματιών, όνομα συνθέτη κλπ, διάρκεια.
8.     Παρτιτούρες των κομματιών που περιλαμβάνει το πρόγραμμα. (προαιρετικά για το 2014).
9.     Ιστορικό της Χορωδίας το πολύ έως  20 γραμμές - 350 λέξεις.
10.                        Βιογραφικό Διευθυντή Χορωδίας έως 20 γραμμές 350 λέξεις. (προαιρετικά για το 2014)
11.                        Φωτογραφίες (κατάλληλες για εκτύπωση) του Χορωδιακού Σχήματος. (Προαιρετικό για το 2014).
12.                        Ηχογράφηση της Χορωδίας σε cd. (Ισχύει για Χορωδιακά σχήματα που λαμβάνουν για πρώτη φορά μέρος)
13.                        Η συμμετοχή στο φεστιβάλ δηλώνει και την αποδοχή των όρων συμμετοχής.
Αποστολή στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:byzantinechoir@iqnet.gr
Κάθε ομάδα θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 10 Μαρτίου 2013.
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Διεύθυνση: ΤΘ. 191 ΚΕΡΚΥΡΑ 49100 ΕΛΛΑΔΑ
Αρχιμ. Σπυρίδων Σκορδίλης. Καλλιτεχνικός διευθυντής, Κιν. +306937765348
Κον Σπυρίδωνα Χότζα Πρόεδρο ΒΧΚ. τηλ. +306946072106
3. Τέλη Συμμετοχής
- Τέλη για τη συμμετοχή είναι οι εξής:
1.     Χορωδίες έως 10 άτομα, συμμετοχή στο ποσό των 15 ευρώ  ανά ομάδα.
2.     Χορωδίες 10 - 20 άτομα - στο ποσό των 25 Ευρώ ανά ομάδα.
3.     Χορωδίες 20 - 30 άτομα - στο ποσό των 40 Ευρώ ανά ομάδα.
4.     Χορωδίες 30-40 άτομα – στο ποσό των 50 Ευρώ ανά ομάδα.
5.     Χορωδίες 40 και πλέον - στο ποσό των 100 Ευρώ ανά ομάδα.
Το τέλος συμμετοχής θα πρέπει να έχει καταβληθεί έως καταληκτική προθεσμία  δηλώσεως συμμετοχής.
Για το έτος 2014 η Οργανωτική επιτροπή αποφάσισε την δωρεάν συμμετοχή όλων των Χορωδιακών σχημάτων.
Το κόστος συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:
Τα τέλη δεν επιστρέφονται.
Έξοδα και Φιλοξενία.
- Τα έξοδα μεταφοράς για όλες τις χορωδίες από και προς την Κέρκυρα βαρύνουν τους συμμετέχοντες.
- Όλες οι δαπάνες που δεν ορίζονται ρητώς στον παρόντα κανονισμό θα πρέπει να είναι στο λογαριασμό των συμμετεχόντων.
- Η εσωτερική μεταφορά, που σχετίζονται με την εκτέλεση του προγράμματος Φεστιβάλ θα αποτελεί μέριμνα των συμμετεχόντων εκτός από ειδικές περιπτώσεις που ρητώς θα ζητηθεί από την διοργάνωση.
-Η διοργάνωση προσπαθεί στο πλαίσιο των οικονομικών δυσκολιών της χώρας μας, να εξασφαλίζει φιλοξενία για ένα αριθμό χορωδών. Η φιλοξενία αφορά ένα αριθμό χορωδών από τις χορωδίες που θα προέρχονται εκτός Κερκύρας. Ο Αριθμός αυτός ποικίλει κατ’ έτος. Για το λόγο αυτό συντάσσεται κατάλογος προτεραιότητας και θα φιλοξενηθούν οι πρώτες χορωδίες έως της συμπληρώσεως του αριθμού φιλοξενίας.
-Η φιλοξενία περιλαμβάνει Ξενοδοχείο και φαγητό βάσει προκαθορισμένου μενού. Ποτά ή διαφορετικές προτιμήσεις βαρύνουν τους συμμετέχοντες.
-Ευνόητο είναι ότι οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ, πέραν του καταλόγου των φιλοξενουμένων, μπορούν να συμμετάσχουν δι’ ιδίων εξόδων. Προς τούτο η διοργάνωση μπορεί να συστήσει ξενοδοχεία και εστιατόρια που θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες.
Η διοργάνωση επιθυμεί να προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας στο μέτρο των πραγματικών δυνατοτήτων της.
Επιλογή
Τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής επεξεργάζεται το υλικό των δηλώσεων συμμετοχής και συντάσσει τον κατάλογο συμμετεχόντων βάσει των υποβληθέντων εγγράφων. Η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει την συμμετοχή Χορωδιακού σχήματος που θα αρνηθεί να συμφωνήσει με τον παρόντα κανονισμό, δε θα συμπληρώσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία της παραγράφου 2, ή θα προβάλει αξιώσεις που δεν θα μπορούν να ικανοποιηθούν.
Η επιτροπή κατανέμει τις χορωδίες στις κατηγορίες συμμετοχής και σε περίπτωση μη δηλώσεως καθορίζει την κατηγορία συμμετοχής. Διενεργεί κλήρωση ανά κατηγορία και καθορίζει βάσει της κληρώσεως την σειρά εμφανίσεως κάθε Χορωδίας. Για τις Χορωδίες εκτός Κέρκυρας υπάρχει η δυνατότητα να καθορισθεί η σειρά συμμετοχής με κριτήρια μετακίνησης και διαμονής εκτός κλήρωσης, ή με κλήρωση μεταξύ των μετεχόντων στην ειδική κατηγορία κατά την ημέρα εμφανίσεως.
Δικαιώματα και Υποχρεώσεις
Οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν όλων των δικαιωμάτων που προκύπτουν από τον παρόντα κανονισμό. Αναφέρονται ονομαστικά στην διαφημιστική διαδικασία, προβάλλονται στον έντυπο οδηγό - πρόγραμμα του φεστιβάλ, παρουσιάζονται κατά την σειρά που προκύπτει από την κλήρωση, κάθε χορωδός παραλαμβάνει αναμνηστικό της συμμετοχής στο φεστιβάλ, στο χορωδιακό σχήμα επιδίδεται δίπλωμα συμμετοχής, Παραδίδεται επίσης cd με την ηχογράφηση της συμμετοχής, cd με φωτογραφικό υλικό, dvd με video της συμμετοχής.
Οι Διοργανωτές διατηρούν όλα τα δικαιώματα σχετικά με το παραγόμενο οπτικοακουστικό, έντυπο και γραπτό υλικό που παράγεται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, η δραστηριότητα διαφήμιση, μετάδοση προγραμμάτων, συναυλιών με διάφορα μέσα, αναπαραγωγή ή δημοσίευση ήχου ή βίντεο, δίσκοι και άλλα υλικά και την κυκλοφορία τους στη Ελλάδα και στο εξωτερικό, χωρίς καμία υποχρέωση για τις συμμετέχουσες ομάδες.
Η διοργάνωση του Φεστιβάλ είναι υπεύθυνη για το σύνολο της εκμετάλλευσης και προβολής του προγράμματος του Φεστιβάλ και των συνοδευτικών εκδηλώσεων, την διοργάνωση, γραμματειακή υποστήριξη, ιντερνετ και πολυμέσα, διαφήμιση και άλλων συνοδευτικών δραστηριοτήτων και επιφορτίζεται με τα ανάλογα έξοδα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου