Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ 4ου ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2015




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΟΤΖΑΣ
ΤΗΛ. 6946072106                                                                             Κέρκυρα 2/1/2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ

Πριν τρία χρόνια δημιουργήθηκε στην Κέρκυρα ένας νέος ετήσιος Πολιτιστικός θεσμός, το Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής. Φέτος διοργανώνεται το 4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής τις 14 & 15 Μαρτίου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Φρουρίου.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα προς χορωδίες που ασχολούνται με το Εκκλησιαστικό μέλος για να προβάλλουν έργα του ρεπερτορίου τους, έργα παλαιών μουσουργών και νεώτερων συνθετών συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καλλιέργεια της Χορωδιακής Εκκλησιαστικής Μουσική.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για μοναδικό στο είδος του Χορωδιακό Φεστιβάλ καθώς περιλαμβάνει όλο το εύρος της Εκκλησιαστικής λατρευτικής μουσικής, από το Βυζαντινό μέλος, την Κερκυραϊκή και ευρύτερη Επτανησιακή Ψαλτική παράδοση, έως την ευρωπαϊκή πολυφωνία, τρίφωνη και τετράφωνη.
Το Οραμα του Φεστιβάλ είναι να γίνει το σημείο πολιτιστικής συνάντησης και ο κόμβος δικτύωσης όλων των ενασχολουμένων με το Εκκλησιαστικό μέλος, από την Κέρκυρα, την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.
Αποστολή του Φεστιβάλ είναι να προβάλλει τις χορωδίες που θα συμμετέχουν προβάλλοντας το έργο και την προσφορά τους στον πολιτισμό του τόπου μας, να δημιουργήσει προϋποθέσεις μεγαλύτερης εξέλιξης και καλλιέργειας του Εκκλησιαστικού μέλλους στο πλαίσιο της παραδόσεώς μας, αλλά και με προοπτική στο μέλλον. Ακόμη, να προωθεί τις χορωδίες και την ιστορία τους, να προβάλλει και να δικτυώνει τους χορωδούς και τους μαέστρους, να αναπτύσσει συνεργασίες με άλλα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και να παρέχει διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ήδη η επιτυχία του 1ου, 2ου και 3ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής, άφησε άριστες εντυπώσεις για την οργάνωση και ποιότητά του. Ο απόηχος και η γνωστοποίηση του γεγονότος, προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών χορωδιών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό οι οποίες εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε αυτό. Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία για την πραγματοποίηση και αυτού του στόχου.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας με ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής και άλλων φορέων.

Στο πλαίσιο τόσο της προώθησης και υποστήριξης της διοργάνωσης του Φεστιβάλ όσο και της μεγαλύτερης δυνατής προσέλκυσης χορωδιών και επισκεπτών σε αυτό, σας προσκαλούμε να εξετάσετε την δυνατότητα χορηγίας  σας σε έναν ή περισσότερους από τους 3 τομείς : 
1) Επικοινωνίας, 
2) Φιλοξενίας και 
3) Υποστήριξης.

1.      Επικοινωνίας: Περιλαμβάνει την προώθηση του Φεστιβάλ, με όλες τις μορφές που αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Ραδιόφωνο, τηλεόραση, έντυπα, αφίσες κλπ.
2.      Φιλοξενίας: περιλαμβάνει την φιλοξενία των Χορωδιακών συνόλων που θα επισκεφτούν την Κέρκυρα με σκοπό να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ. Ξενοδοχεία, σίτιση, επίδοση αναμνηστικών δώρων από την Κέρκυρα με τοπικά προϊόντα και διάφορα είδη, βιβλία, ή οποιασδήποτε μορφής αναμνηστικό δώρο, διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων υποδοχής κλπ, ξενάγηση, ενημέρωση κλπ.
3.      Υποστήριξης: χορηγία σε είδος για την επίδοση αναμνηστικών προς τους συμμετέχοντες χορωδούς, χορηγία σε παροχή υπηρεσίας για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, εκτυπωτικά, φυλάδια, ετικέτες, γραφειακό υλικό, τεχνική κάλυψη, ήχου, εικόνος, υποδοχή, βοηθητικοί χώροι κλπ. χορηγία οικονομικής στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τρέχοντα και έκτακτα έξοδα του Φεστιβάλ.

Η διοργάνωση φιλοξένησε πέρυσι πάνω από 750 χορωδούς από 27 Χορωδίες από Κέρκυρα, Αθήνα, Παξούς, Πέβεζα, Καβάλα, Βουλγαρία και πάνω από 2000 επισκέπτες.

Οι χορηγοί θα προβληθούν στον επίσημο δικτυακό τόπο του φεστιβάλ και σε κάθε προωθητικό έντυπο ή άλλο υλικό της διοργάνωσης π.χ πρόγραμμα, επίσημη ανακοίνωση από το χώρο του Φεστιβάλ, ειδική αφίσα με Λογότυπα στο χώρο του Φεστιβάλ κλπ.   Σας παρακαλούμε η απάντησή σας να μας έχει γνωστοποιηθεί μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2015 ώστε να είναι δυνατή η προετοιμασία και εκτύπωση του απαραίτητου υλικού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο του φεστιβάλ http://choralchurchmusicfestivalrofcorfu.blogspot.gr/

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική δ/νση : byzantinechoir@iqnet.gr

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο του φεστιβάλ http://choralchurchmusicfestivalrofcorfu.blogspot.gr/

Υλικό από το 1ο  & 2ο Φεστιβάλ θα βρείτε εδώ:  http://byzantinhxorodiakerkyras.blogspot.gr/  (Μάρτιο & Απρίλιο 2012, Απρίλιο & Μαϊο 2013).
Σύνοψη της 1ης ημέρας: http://www.youtube.com/watch?v=xolEYv-pq64
Σύνοψη της 2η; ημέρας: http://www.youtube.com/watch?v=3xsg1a-YrFY

 Υλικό από το 3ο Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε εδώ:
 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική δ/νση : 
 
Υπέυθυνος επικοινωνίας: Σπυρίδων Χότζας τηλ. 6946072106.
Αρχιμ. Σπυρίδων Σκορδίλης 2663051354 & 6937765348

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Σπυρίδων Χότζας, 
Ιωάννης Χρυσικόπουλος
Βασίλειος Ρουβάς, 
Σπυρίδων Γουδέλης
Αλέξιος Ασπιώτης, 
Βασίλειος Μακρίδης
Αρχιμ. Σπυρίδων Σκορδίλης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου